Kanalhusen Vi söker fastigheter Nyheter

2020-07-10

Italienska Villan tar form


De som passerat Åkersberga 276 norrut och sneglat till vänster innan man åkt över Åkers kanal har säkert lagt märke till att det byggts nya hus uppe på höjden. Den första delen Kanalhöjden är klar och nu håller vi på att färdigställa det vi kallar för Italienska villan som är sista delen av Brf Kanalhusen.

Det kommer färdigt bli 6 lägenheter 2 st. i varje plan - alla med fantastiskt utsikt över Kanalen och närliggande områden. För detta hus har vi valt ett byggnadssätt som är lite ovanligt för Sverige men mycket vanligt på kontinenten, nämligen isolerade tegelblock som kommer skapa ett bra svalt klimat invändigt på sommaren och hålla kylan ute på vintern. Huset kommer även få lite roliga detaljer som vackra taktassar och som man ofta ser på gamla hus i Italien. Vårt mål är dock inte att skapa exakt ett Italiensk hus utan mer en svensk översättning som vi tror kommer lysa upp Kanalhöjden lite med sina varma ockra färger.

Inflyttning kommer att ske under november månad i år.

Vi tar nu tre veckors semester v 29.30 och 31 och när vi kommer tillbaka så påbörjas huset putsas på utsidan. Taket ska plåtsslås och invändigt så färdigställs i första hand de första två våningarna så att målaren kan komma igång v 34. Första köksleveranserna är planerade till v 37 sen ska ”bara” allt göras klart också till den lovade inflyttningen i som är planerad till november.

 

Vi på MBA önskar Er alla en riktigt bra sommar!